Top blocs de receptes

diumenge, 23 de setembre del 2012

Massa de pizza casera de l´Orosia

La massa per a pizzes va ser la primera recepta que vaig escriure en aquest llibre, i  des de llavors que no vull ni compro pizzes precuinades. És molt fàcil de fer i més ràpid del que ens pensem.
 M´ho va ensenyar l´Orosia, que és la mare del meu home, una dona que cuina de meravella.

Ingredients:
400 grams de farina
20 grams de llevat fresc
1 got d´ aigua  tèbia
5 cullerades soperes d´oli d´oliva
1 polsim de sal

Duració: 10 minuts + 2 hores fermentació + 20 Pizza al forn  Dificultad: baixa


Per acompanyar a la pizza:
1 llauna de tomàquet sense fregir i trossejat
orenga
alfàbrega
250 grams de xampinyons frescos i laminats
Bacon a trossets petits
Formatge, del que més t´agradi i tan com vulguis.


Preparació:
En un bol aboquem la farina amb la sal i el llevat fresc. Afegim poc a poc  l´aigua prèviament escalfada, a continuació fem el mateix amb l´oli. Ho pastem bé fins que no ens quedi enganxada la massa a les mans, si és així hem d´ afegir més farina.
La deixem en repòs dins del bol durant gairebé 2 hores, tapat això sí, amb film de plàstic, que farà la funció de fermentació. En aquest temps ha de créixer el doble.
Transcorregut aquest temps, només ens cal estendre-la i acompanyament al gust i una mica de forn a 180°C

Si és el cas que no volem deixar la massa feta i fer la pizza un altre dia, caldrà que la mullem amb una mica d´oli, i ens aguantarà un parell de dies a la nevera


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada