La massa per a pizzes va ser la primera recepta que vaig escriure en aquest llibre, i des de llavors que no vull ni compro pizzes precuinades. És molt fàcil de fer i més ràpid del que ens pensem.
M´ho va ensenyar l´Orosia, que és la mare del meu home, una dona que cuina de meravella.
Ingredients:
400 grams de farina
20 grams de llevat fresc
1 got d´ aigua tèbia
5 cullerades soperes d´oli d´oliva
1 polsim de sal
Duració: 10 minuts + 2 hores fermentació + 20 Pizza al forn Dificultad: baixa
Per acompanyar a la pizza:
1 llauna de tomàquet sense fregir i trossejat
orenga
alfàbrega
250 grams de xampinyons frescos i laminats
Bacon a trossets petits
Formatge, del que més t´agradi i tan com vulguis.
Preparació:
M´ho va ensenyar l´Orosia, que és la mare del meu home, una dona que cuina de meravella.
Ingredients:
400 grams de farina
20 grams de llevat fresc
1 got d´ aigua tèbia
5 cullerades soperes d´oli d´oliva
1 polsim de sal
Duració: 10 minuts + 2 hores fermentació + 20 Pizza al forn Dificultad: baixa
Per acompanyar a la pizza:
1 llauna de tomàquet sense fregir i trossejat
orenga
alfàbrega
250 grams de xampinyons frescos i laminats
Bacon a trossets petits
Formatge, del que més t´agradi i tan com vulguis.
Preparació:
En un bol aboquem la farina amb la sal i el llevat fresc. Afegim poc a poc l´aigua prèviament escalfada, a continuació fem el mateix amb l´oli. Ho pastem bé fins que no ens quedi enganxada la massa a les mans, si és així hem d´ afegir més farina.
La deixem en repòs dins del bol durant gairebé 2 hores, tapat això sí, amb film de plàstic, que farà la funció de fermentació. En aquest temps ha de créixer el doble.
Transcorregut aquest temps, només ens cal estendre-la i acompanyament al gust i una mica de forn a 180°C
Si és el cas que no volem deixar la massa feta i fer la pizza un altre dia, caldrà que la mullem amb una mica d´oli, i ens aguantarà un parell de dies a la nevera
La deixem en repòs dins del bol durant gairebé 2 hores, tapat això sí, amb film de plàstic, que farà la funció de fermentació. En aquest temps ha de créixer el doble.
Transcorregut aquest temps, només ens cal estendre-la i acompanyament al gust i una mica de forn a 180°C
Si és el cas que no volem deixar la massa feta i fer la pizza un altre dia, caldrà que la mullem amb una mica d´oli, i ens aguantarà un parell de dies a la nevera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada