Top blocs de receptes

dilluns, 1 d’octubre del 2012

PASTÍS DE POMA

Seguirem amb les pomes,  que en tenia moltes a casa!  Aquesta recepta surt d'un receptari de postres de cuina mediaval que repartien pels Mercats de Sabadell. L' he modificada una miqueta, ja que així és més meva, però es que tampoc tenia Moscatell!

Ingredients:

6 pomes reinetes ( jo he fet servir Royal Gala, que són les que tenia i boníssim tú)
150 g de sucre
3 ous
130 g de mantega
200 g de farina
suc de una llimona
1 sobre de llevat
1/2 got de llet  

Duració: 45 minuts. Dificultad: Baixa


Preparació;

Deixar la mantega uns minuts abans fora de la nevera a temperatura ambient. Comencem pelant 5 de les sis pomes i les tallem a quarts, les filetegem sense arribar a la part de baix, hi tirem pel damunt el suc de llimona i les reservem.
A continuació blanquegem els ous am el sucre ( barrejar bé fins que faci una espuma blanquinosa) i hi afegim la mantega trossejada, barregem, afegim la farina amb el llevat i el mig got de llet. Ho remenem tot bé. Afegim la poma que ens quedava, pelada, sense llavors i a trocets i ho batem tot.
Untem un motlle amb mantega i aboquem dins la massa, hi col·loquem al damunt les pomes i ho enfornem a 180ª durant 35 minuts.
Un cop cuit, el traiem del forn i el deixem refredar, hi posem pel damunt una mica de sucre llustre.


M'hagués agradat ensenyar-hos tot el procés, no me n' havia adonat, de que la tarjeta de memòria no hi era dins la càmara! Així que només us puc oferir el resultat. Conte contat, conte acabat!
Bon Apetit!

1 comentari: